Warme dranken

Warme dranken

Espresso Grand Milano
Mokka
Decafeïne
Kannetje koffie
Kannetje deca
Warme chocolademelk
Chococcino (met slagroom)
Cappuccino
Koffie verkeerd
Verse chocolademelk (warme melk met chocoladepastilles)
Verse chocolademelk met slagroom
Verwenkoffie/deca/thee/choco
Glühwein

Straffe koffies

Irish koffie (Whisky)
Normandische koffie (Calvados)
French koffie (Cognac)
Koffie Parisien (Grand Marnier)
Italian koffie (Amaretto)
Cubaanse koffie (Rum)
Baileys koffie
Hasseltse koffie (Jenever)
Diplomaten koffie (Advocaat)
Choco Ameretto
Choco Baileys

Thee

Zwarte thee (infusie 2 à 3 min.)

Darjeeling
Fijne, krachtige thee van de hellingen van de Himalaya, met een zeldzame smaak van muskaat. Heerlijk na de maaltijd of in de vroege namiddag, met een scheutje melk of een schijfje citroen of sinaasappel

Groene thee (infusie 2 à 3 min.)

Gunpowder
Groene, niet gefermenteerde thee uit China met een verkwikkend aroma en een licht bittere smaak. Deze thee dankt zijn naam aan een agent van de Britse East India Company, die het uitzicht van de thee vergeleek met buskruit. De Chinezen noemen deze thee ook parelthee. Ieder blad wordt tot een bolvormige kogel gerold die bij infusie explodeert. Fijne gunpowder heeft een geelgroene infusie met een helder, fris en bitter aroma. In Marokko wordt deze thee als basis voor de beroemde pepermuntthee gebruikt.

Aroma thee (infusie 2 à 3 min.)

Caipirinha
Groene thee, limoenschijfjes, stukjes meloen, gele rozenknopjes, braambessenbladeren, zonnebloem, aroma.

Fruitinfusie (infusie 5 à 8 min.)

Fruitgaard
Gearomatiseerde vruchtenthee melange met abrikozen-/perziksmaak. Ingrediënten: hibiscus, stukjes appel, rozenbottel, stukjes schil van citrusvruchten, zonnebloembloesem, aroma.

Oma’s garten
Een kleurrijk mengsel van verschillende vruchten en bessen, zoals in grootmoeders tuin. Aromatisch, rijp en vers geplukt fruit. Ingrediënten: stukjes appel, zwarte bessen, natuurlijke smaakstoffen, gevriesdroogde stukjes braambes, aarbei en framboos, wilde aarbeibladeren.

Kruideninfusie (infusie 5 à 8 min.)

Rozebottel
De vrucht van wilde rozen: rijk aan vitamine C, aanbevolen bij griep en vermoeidheid.  Rozenbottels hebben de reputatie om de symptomen van hoofdpijnen en verkoudheden te verzachten en het lichaam te zuiveren.

Munt
Zuivere pepermuntbladeren produceren een energieke en verfrissende drank, die kan genoten worden na een maaltijd om de spijsvertering te bevorderen. Bevordert de spijsvertering, bestrijdt slaaploosheid en zenuwachtigheid.

Kamille
De kamille bevat enkel de gele, middelste knopjes va de kamillebloemen voor een lichtere, meer delicate smaak.  Kamille is reeds sedert de tijd van het Oude Egypte bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Bevordert de spijsvertering, werkt kalmerend op maag- en darmstoornissen.  Bestrijdt hoofdpijn en koorts.

Linde
Natuurlijk zoet om de zenuwen te kalmeren en de zinnen te verzachten.